HomeNLware blog

Nieuwe Viva webmagazine webbased

30 april 2012 - 

Het tweewekelijkse, verrijkte iPad magazine VIVA HD maakt plaats voor het maandelijkse VIVA LIVE. VIVA LIVE is een webbased app die grofweg uit drie pijlers bestaat.

  1. live postings/feeds van de redactie of het gigantische forum op viva.nl of van social media (zowel die van VIVA als van de gebruiker zelf)
  2. nieuwsfeeds van …. vul maar in (nu.nl, Perez Hilton, Vogue)
  3. VIVA KIOSK (betaalde content)

Ze kiezen nu voor een app die voornamelijk bestaat uit berichten in combinatie met betaalde content. Een interessante stap terug. Ook opvallend dat er in dit geval niet gekozen is voor een simpele RSS feed, waarbij geprofiteerd kan worden van populaire RSS-magazine apps zoals Flipboard of Google Currents. Zo’n RSS feed kan bovendien gebruikt worden als opstapje naar betaalde content, via ‘lees meer’ links. In plaats daarvan kiezen ze voor een eigen app, die mij het meeste aan een simpele blog doet denken.

Deze stap terug is zeker opmerkelijk als je je beseft dat het verrijkte iPad magazine vele prijzen won en zeer goed werd ontvangen. Waarschijnlijk had Viva niet goed nagedacht over kostenbeheersing en dat is zonde. Wij bieden daarvoor een oplossing met onze GrafiLayer technologie. Dankzij deze technologie kan iedere DTP-er online ontwikkelwerk doen. Daardoor blijven de kosten laag en overzichtelijk. Het eindresultaat is een prachtig verrijkt interactief magazine voor alle platformen! Dus beste Viva, als jullie nieuwe ‘blog-app’ op de iPad niet echt van de grond wil komen… klop dan eens bij ons aan voor een offerte!

Bron: MediaFacts