HomeNLware blog

Toegankelijke digitale magazines

21 maart 2012 - 

Digitale magazines groeien in populariteit. Toch zijn er nogal wat verschillende oplossingsrichtingen. In dit artikel hebben we het over de toegankelijkheid.

In de strijd om de meeste lezers en de hoogste conversie, is het immers belangrijk dat het magazine zeer toegankelijk is. Maar welke factoren spelen daarbij een rol? Wij hebben ze onder elkaar gezet.

Snelheid
Een digitaal magazine moet snel laden, zodat je er lekker doorheen kunt bladeren. Op internet zijn mensen immers ongeduldig. Magazines die je eerst moet downloaden (zoals op de iPad) kunnen dan ook rekenen op stevige kritiek. GrafiCMS laadt daarom alleen in wat er ook werkelijk nodig is. Voor iPad magazines moet je het meeste geduld hebben. Het downloaden varieert tussen de 5 – 20 minuten, met als grote voordeel dat je daarna offline verder kunt lezen. Daarna komen de flash magazines (zoals bijvoorbeeld iFly van KLM), waarbij je ongeveer 3 seconden moet wachten per pagina. GrafiCMS is geoptimaliseerd voor een optimale ervaring en het inladen kost slechts 1 seconden per pagina.

Technologie
De meest toegankelijke technologie is nog altijd ‘gewoon’ HTML. Als je wil dat je magazine veel gelezen wordt, is het onlogisch je te beperken tot een app-store. Daarom hebben we bij grafiMagazine gekozen voor een (met jQuery verrijkte) HTML ervaring. We hebben expliciet niet gekozen voor Flash of een app, maar juist voor de mogelijkheden die HTML5 en javascript kunnen bieden. Hierdoor is een grafiMagazine  toegankelijk op een iPhone, desktop computer, iPad en op andere tablets.

Directe promotie
In tegenstelling tot een iPad magazine is iedere pagina in een grafiMagazine afzonderlijk op te vragen via internet. Dit betekent dat pagina’s (artikelen) ook gedeeld kunnen worden op social media, blogs en andere websites. Dit kan een belangrijke rol spelen in de promotie van uw content.

Door onze oplossingsrichting zijn grafiMagazines makkelijk te promoten, openen ze op elk device en laden ze snel. Meer weten? Bekijk onze Magazines