HomeNLware blog

User Interface Design

26 augustus 2012 - 

Database applicaties worden vaak intensief gebruikt. Daarom is het erg belangrijk dat ze goed worden vormgegeven.

Voor goede vormgeving van een database applicatie heb je een vormgever nodig, en om specifieker te zijn: een ‘user interface designer’, of ‘interaction designer’. Maar wat blijkt na een aantal projecten? De gekozen oplossingen in verschillende projecten zijn vaak grotendeels gelijk.

Dit is eenvoudig te verklaren. Goed interactie ontwerp volgt conventies, is consequent en maakt gebruik van reeds bekende interactiemethoden. Er wordt geleund op de reeds aanwezige kennis van gebruikers. Een goed interactieontwerp bevat geen nieuwe principes. Dit betekent dat je als ontwikkelaar vaak dezelfde oplossingen aan het bouwen bent.

Dit hadden ze ook door bij Twitter Bootstrap. Daarom hebben zij een gemakkelijk te implementeren bibliotheek gemaakt met een groot aantal van deze standaard oplossingen. Oplossingen die iedereen herkent en begrijpt en die er ook nog eens lekker uitzien. De programmeur heeft daarmee verantwoorde interactie-bouwstenen gekregen. Hierdoor kan aanzienlijk bespaart worden op vormgevings- en ontwikkelkosten. Tegelijkertijd blijft de kwaliteit en uniformiteit van het eindproduct gewaardborgd.

Wij hebben in-house ‘interaction designers’, maar maken voornamelijk gebruik van Twitter Bootstrap. Het biedt ons de mogelijkheid om een perfect interactie-ontwerp te leveren tegen een scherp tarief. Bent u de volgende die daarvan profiteert? Neem contact met ons op…